Ritas tur i Västernärke

Någon däruppe gillar Tjejkers och sprider solsken över våra åkturer. Vi var 11 Tjejkers som följde Rita genom de gamla byarna Hörsta och Vallersta mot Vintrosa och Garphyttan. Någonstans på sommarvägarna passerade vi även ” Ljuva Ro” och ”Fördärvet”.  Namnen sätter igång fantasin innanför hjälmen. Vi mullrade genom Knista och Hidingebro där både folk och fä tittar förundrat efter oss. ”Ujujuj” som Hjalmar säjer, va grant dä ä, på riktig närkingska!!

Kvällens mål och överraskning var det bara veckogamla Stenåsens Kafé. Det ligger mellan Hardemo och Åbytorp. Vi svängde av vid skylten Berga och följde en grusväg någon kilometer genom skogen. Vi åt lyxmackor på hembakat bröd och andra godsaker som inte  bara ögat kunde motstå. Kvällens andra överraskning var Ritas Anders som kom och spelade på pianot, bara för vår skull!! Tack Anders. 

Mottot för Stenåsen enligt deras hemsida ”kom hit och känn dig som hemma ” (fast vi fixar disken åt dig). Mysigt ställe som kan rekommenderas. Kolla hemsidan om öppettiderna.

Tack Rita för den underbara turen och för att vi slapp disken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *