Tjejkers 2019 – en summering

Mc-året började den 28 februari med uppstartsmöte på Grekiska Kolgrillen i Örebro. Vi kom överens om att aktiviteterna i stort sett skall fortsätta som tidigare år med SMC-avrostning, torsdagskörningar, föråkare till Tjejvättern samt höstresan.
Citat Tb (Tb = Tjejkersbrud): Tack för trevlig kväll. Lite surrigt och svårt hålla sig till ämnet som vanligt. Nu är vi på G igen.

Kyl o frysresan blev framflyttad till 25 april då vädret var varmare. Vi var 13 ringrostiga åksugna Tjejkers som för sjunde året tog den traditionella turen förbi Gällersta Kyrka med ljus och blomma för liten minnesstund hos Gunilla Åhlund .
Citat Tb: Det blev ingen kyl o frys men det blev Mys o pys tur. Kul att träffas och surra o brumma.

Avrostning i SMC:s regi blev lördagen 11 maj på Ytongbanan i Kvarntorp. Vi var 8 stycken från Tjejkers som snurrade runt i vårsolen. Lärorikt och kul. Efteråt åkte vi till Kumla och åt pizza.
Citat Tb: Nu är vi avrostade och kan både svänga o bromsa. Härlig dag med Tjejkers o SMC.

Tjejvättern kördes i Motala 8 juni. Vi var 11 st Tjejkers som var föråkare.

Då det blev varmt på försommaren blev det många extra/spontankörningar runt om i länet till gamla favoriter. Engelbrektsholmen vid Hjälmaren med eget fika och nästan myggfritt. Nationaldagen 16 sköna mil över Vekhyttan och ned mot Laxsjöarna där vi hittade ett nytt favofik.

Ässundet med räkmacka är en stor favorit. Vi blev 13 runt bordet. Bettan var The leader of the Pack. I början på juli åkte 9 Tjejkers med Kodrivern på Extrakörning den fina Brevens Bruksrundan. Den avslutades med fika hos Network MC i Odensbacken. Blir nog en ny favorit.
Citat Tb: Tack Nina för extraturen. Den var extra av allt. Vi var extra många, solen sken extra mycket , vägvalet extra bra, slutmålet en extra överraskning .

I mitten på Juli blev vi 10 st som åkte med Anette till Forsvik på Bluesafton med övernattning. Musik regn sol och skratt i 2 dagar.
Citat Tb: Tjejkers, Tjejkers i vått o torrt så håller vi ihop…Turen har blivit en favorittradition sedan 7 år!

I slutet på juli blev det Ullisfika, Qvarnån, Hjälmare Docka och Askersund.

Höstresan gick till Nyköpingstrakten med två övernattningar på vandrarhemmet i Svärdsklov. Härliga rundturer runt Nyköping. Vi var 13 Tjejkers som fick en skön helg tillsammans. Tack Anette, Ewa W och Maria.
Citat Tb: Just idag är jag stark,just idag mår jag bra lala…

I augusti forsatte torsdagskörningarna med runt 7 st deltagare varje gång. Vi besökt Qvarnån (Närkesberg), Hjälmare Docka, Nora, Järle och Askersund. Det blev mycket hembakt.

Den sista mc-turen blev den 12 september. Vi blev 7 Tjejkers som gruppkramades vid Brändåsen och undrade vart sommaren hade tagit vägen.

Julträffen på MOJO i slutet på november blev en mysig aha-upplevelse med god mat och 13 glada Tjejkers.
Citat Tb: Energipåfyllnad De luxe!

Under året har vi också träffats på Grodan på torsdagarna när det inte varit mc-väder. Vi har besökt Open Art, Magiska Maskinen varit på bio samt flera andra spontana aktiviteter.

3 svar på ”Tjejkers 2019 – en summering

  1. Vilket år! Är nu på nostalgiresa och tackar Maggan för en härlig påminnelse om vilket fint gäng vi är och vad mycket trevligt vi haft tillsammans. Som radio killen Jack Killian sa – love you where ever you are. 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *