Testa Tjejkers-torsdag

Så var det dags för vår satsning att visa upp oss och ge fler möjligheten att njuta av MC-turer med Tjejkers. Nina hade jobbat hårt med marknadsföringen med bland annat arrangemang på FB som flitigt delats. Visst ville det provas. Även om de flesta av oss provat många gånger förr. Icke att förakta, ett par ny-gamla och ett par långväga blev det i varje fall. Nina tog täten som dagens Roadmaster. Lite kyliga vindar men solen sken över 16 hojar i junikvällen. Turen gick via Hallsberg, Östansjö, Vretstorp till Askersund och vidare över Laxsjöarna till Röfors. Slingrande vägar och glimtar av glittrande vatten gjorde turen njutningsfull.

Ibland har nöden ingen lag. Grillningen som planerats höll på att frysa inne när grillansvarig blivit dubbelbokad. Inga karlar och inga barn lyder reglerna i klubben men idag gjordes ett undantag. Gunne-Lina fick bli specialmedlem för en kväll och förbereda grillningen. Han var mycket stolt över specialuppdraget! När vi parkerade hojarna vid Folkets Hus i Röfors kunde vi känna doften från grillplatsen. Den grillade korven hade en strykande åtgång. det är inte bara sjön som suger. Skratt och prat bröt stillheten vid ån under en timma och måsarna vågar sig inte riktigt fram för att stjäla rester.

Vad jag önskar att jag kunde måla när hemfärden bjuder på så många vackra vyer. Solen sjunker i väster och silar sina strålar genom molnen. Rapsfälten får en intensivare färg och eken som majestätiskt står mitt i fältet har nu fått en vacker grön krona. I vägrenen har Hundlokor och Lupiner börjat blomma. Sista biten ser jag hur undersidan av molnen färgas sakta i en trolsk rosalila nyans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *