Go West

En härligt varm dag som övergår i en ljummen kväll är det Torsdagskörning. Vår kära Maggan har åter igen fixat en tur när ingen av oss andra får tummen ur. Inte ens krassligheter i familjen kan stoppa henne. Vi är väldigt tacksamma för att du leder och inspirerar oss Maggan!

Väster ut bär det. En liten skara på 7 hojar denna gång. Klarblå himmel med bara lite små molntussar vid horisonten. Kvällen är så där härligt ljummen, sådana kvällar som är alldeles för sällsynta. Vi slingrar oss fram mellan ett lapptäcke av åkrar. Böljande i olika färger med fina gröna diken som sömmar emellan. I trädgårdarna vi passerar prunkar det av blommor. Bara att andas in djupt och njuta.

Målet för kvällen är badet i utkanten av Svartå. Men vad händer här? Plötsligt är jag ensam om att vilja ta ett dopp. Eftersom fikat och kamratskapet hägrar blir det ett kort dopp men ack så njutbart. Är det månne samhörigheten med Smurf-baddräkter som saknas numera?

Det bär hemåt igen. Vi tar vägen över Vekhyttan, en av länets bästa vägar. Den är både roligt kurvig och har vackra omgivningar. Ett stopp för att säga ”Hej då” blir det vid Lekhyttan där vi samtidigt beundrar alla ankor i dammen(eller är det änder?) Vi slingrar vidare och skingras vid vägskälen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *