Åksugen, ja visst!

1000 mil räcker inte! Jag får ändå samma fåniga leende under hjälmen när jag åker iväg till veckans åksugen-torsdag. Jag är inte ensam, totalt 11 tjejer drar iväg efter Ewa W som funderat ut dagens tur. Vi snirklar oss genom Gällersta, Hidingsta och Norrbyås. Trots den lite ovanliga varningsskylten ser vi inga ormar vid Örby kulle. Vi svänger av i Asker och fortsätter mot Brevens Bruk. Vilken kväll! Solen värmer och vägarna ligger fina. Som vanligt får man hålla koll på Hjortarna vid Brevens. Vid allén så står det ett tiotal och betar.

Vattnet ligger spegelblankt när vi parkerar och går bort till flotten i ån för vår fikastund. Vi njuter av speglingarna av både blommor och vackra byggnader . Även här kan vi på håll beundra några hjortar. Prat och skratt sprider sig som vanligt ut över vattnet.

Dags att dra hemåt men inte närmaste vägen. Är man åksugen så är man. Vi fortsätter över Högsjö och nästan fram till Vingåker. Där blir det den smala, härligt krokiga vägen mot Lännäs. Solen ligger lågt. Som ett eldklot har vi den framför oss. Vackert men också farligt bländande. Ett stopp för den avslutande gruppkramen blir det förstås innan vi skingras för ikväll.
Riding in to the Sunset

1 svar på ”Åksugen, ja visst!

  1. Det var exakt som du beskriver det du sätter ord på mina tankar.
    Härlig läsning kram o brum Maggan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *