Kyl & Frysturen 12 april 2018

Vi gled in en efter en hos Carlbarks Motor denna första torsdagskörning för året. Alla
mer eller mindre ringrostiga, men med ett stort leende på läpparna.
Allra mest log nog Gunilla M när hon kom glidande på sin nya hoj. Mattsvart och häftig, en riktig ”Dark Lady”. De passade fint ihop.
Vi blev nio Tjejkers som åkte över Ekeby till Gällersta kyrka. Det var på dagen 6 år sedan vi sa farväl till våran starter Gunilla Åhlund. Traditionsenligt tände vi ett ljus och lade en Tjejkerslila blomma på hennes minnesplats. Det kändes som hon var med oss på turen. Solen sken, klar himmel och ojämn vecka.
Vi fortsatte turen över Norrbyås och Kvismaren där vi såg massor av brungäss, svanar och tofsvipor. Naturen var i 50 nyanser av brunt och beige (citat Storage 2017). Vi rullade över Hammars Gård och ut på 51:an där vi tog av vid Kävesta och fortsatte över Kvarntorp och sjöarna. Då alla började bli lite frusna så hoppade vi fruktstunden och gasade direkt till Brändåsen.
Kaffe och dopp smakade bra och vi skildes åt också med ett leende. Vi kan nu även kalla oss föråkare till kronprinsessan Victoria som gör samma tur nu på fredag den 20 april!
Kram o brum Storaemm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *