12 april 2012

Vi var nitton Tjejkers och Wimavänner som följde vår Gunilla till sista vilan.

Vi samlades hemma hos mig (Maggan) och körde sedan i kortege till Gällersta kyrka. Det kändes fint och hedrande och det föll många tårar innanför våra visir.
Kyrkan var så vackert smyckad med fina blommar på och runt Gunillas bår.  Det blev både sorgligt, smärtsamt och påtagligt att inse att Gunilla inte finns med oss likadant som förut. 
Akten inleddes med den stämningsfyllda ”Fields of gold” (Eva Cassidy). Mer musik som Gunilla tyckte om framfördes av hennes musikvänner. Bland annat ”Den jag kunde va” (M Wiehe) och” Why don´t we spend the night” (J Fagin) . Under prästens griftetal som beskrev Gunillas liv log vi och grät igenkännande.
Vid avskedet gick vi fram tillsammans och bildade en ring runt Gunilla. Vi hade varsin lila blomma från Tjejkers och rosa från WIMA.
Efter akten åkte vi kortege upp till Gällersta Forngård där familjen hade anordnat en fin minnesstund helt i Gunillas anda och regi. 
Vi kunde se bilder från Gunillas liv som började som barn på trehjuling, vidare som häftig tonåring, familj barn och fritidsintressen. Vi log gott när bilder från Tjejkerstiden visades.
Under minnesstunden läste vår Mia följande rader från oss.
”GUNILLA, Du startade MCsäsongen tidigt i år!!
Tack för att du startade Tjejkers, du har fört oss samman och det har gett oss många mil och många glada skratt.
Nu fortsätter vi att köra varannan torsdag ojämn vecka. Då skiner solen å du är alltid med oss.
Kör försiktigt i kurvorna bland molnen.
Kramar från alla dina Tjejkers o Wimakompisar.”

 

Därefter var vi nio Tjejker som som följde AnnaKajsa på årets första torsdagstur.

—-

Hej Maggan,

Tack för att Du och resten av Tjejkers ordnat kortegen och mötesstunden hemma hos dig innan. Wima, jag och Jessica är så tacksamma att vi kunde göra detta tillsammans. Gillade att det blev ganska ”mycket” i MC’n tecken för att hedra och ta farväl av en underbar och älskad vän.
Snälla tacka alla Tjejkers på min och Wimas vägnar”
Stor kram

Carola