Vårstart med Tjejkers 2013

Uppstarten för årets torsdagskörningar blev Kyl o Frysresan den 25 april. Vi var sexton åksugna Tjejkers som samlades vid Carlbarks i Kumla för gemensam mc-tur genom Mosås vidare mot Almbro och Gällersta kyrka. Där gjorde vi ett stopp för att lägga en lila Tjejkersblomma samt tända ett ljus för vår Gunilla Åhlund. Det blev en liten stämningsfull minnesstund som kommer att bli en tradition vid första åkturen varje vår.                                                                                           

Vi for vidare på småvägar och passerade Ekeby och Kävesta innan fruktstundstoppet vid Söderhavet i Hällabrottet.  Där har gammal industrihistoria blivit ett vackert rekreationsområde för fiske och grillkvällar.  

Då kvällen fortfarande var solig fortsatte vi till kvällens fikamål som var Brändåsen.  Vi har upptäckt att där finns det jättegod mat och supersmarriga bakverk.  Vi fick ett eget ”fikarum” för att vi var så många eller för att????

Vi kände oss laddade inför lördagens avrostning i Laxå. Innan vi skildes åt blev det kramkalas sedan ringlade vi hem i skymningen och upptäckte att det blir fort kallt.

Lördagen avrostning samlade 20 Tjejkers vid Laxå flygfält . Vi kände oss som Bambi på hal is på nedfärden. I år hade vi hjälp av Josefssons Bilskola med Cissi och Daniel i spetsen. Vi startade med teori där vi fick nyheter om mc-kortet samt diskuterade de alltid lika aktuella frågorna kring rondell- och kortegekörning . De praktiska proven är alltid lika spännande . Snart var vi igång i 3 grupper vid olika stationer där vi bromsade snabbt i olika hastigheter, vi körde jättesakta genom koner, vi körde fortare och fortare genom koner samtidigt som vi undvek älgkrockar.  Vi pausade med kaffestund i T-shirtväder!!  När vi fortsatte övningarna efter fikat hade Bambi förvandlats till Fantomen det blev lättare och roligare att ta sig igenom hindren.  Vi avslutade dagen med at tacka Cissi och Daniel för en kanondag i deras regi. Vi kände oss väldigt avrostade när vi tog turen upp till den avslutande lunchen i ”Tjejkersrummet” på Brändåsen.

Efter avrostningen har vi hunnit med ytterligare två torsdagskörningar.

1. Vi var elva Tjejkers som blev roddade av Anna-Kajsa till Lekhyttans kök som ligger efter gamla E18 mot Karlskoga. Bra mat och fikaställe. En rolig tur med många skratt där vi inledningsvis fick dra ur våra hojar på motorvägen runt Kumla innan vi hittade ner på den den slingriga mc-vägen genom Vallersta och ut vid Sannakrogen.    

2. Det blev en extra torsdagskörning då solen sken även på jämn vecka. Ett anrop i gästboken samlade även nu elva extrasugna åkare. Nu tog södernspecialisten Annette täten och vi fick en kanonfin tur ner till Masugnen i Mariedam. Där fikade vi och delade systerligt på kaffe och fika till dem som inget hade. Hejdåkramen delade vi på vid hamnen i Askersund innan vi gjorde olika vägval hem. En härlig kväll tillsammans med mycket kram o brum.