Torsdagsturer med Tjejkers i september

I mitten på september blev det ytterligare en extratur. EwaL hade utsett mig (Maggan)som föråkare då jag enligt egen utsago hittade. Här behövdes inte kolla karta och kompass. Slutmålet var spikat till Askersund där hade EwaL beställt fika. En felaktig högersväng vid Hallsbergs kyrka tog oss oplanerat till Skogaholm där en felaktig vänstersväng tog oss absolut oplanerat till Svennevads By. Efter överläggning med Maggans lokalsinne och Gretas GPS bestämde vi enhälligt att åka mot Hjortkvarn och ta vägen över Haddebo mot Närkesberg.Vi fick gasa lite extra över Rönneshytta för att köra in felnavigeringarna. Det blev mycket skog och härliga grusvägar med gammaldags bebyggelse och kanonfin natur. De här vägarna åker man inte dagligen, tur att Tjejkersturer finns för oss äventyrliga!

Torsdagsturer med Tjejkers i juli

I mitten av juli startade vi en extrakörning från Carlbarks i 30 graders värme och inte ett moln på himlen. Kvällens klädkod var chaps och kevlar. Vi följde Ing-Mari och StoraM genom Ervalla och positiva Frövi mot Vedevåg. Utan förvarning öppnade sig himlens portar med åska och spöregn så vi fick snabbt köra in till Vedevåg och ta skydd under Handlarn´s skyddstak, där fick vi klämma ihop oss och det kändes som någon stod och hällde hinkar med vatten rakt över huvudet på oss och ju blötare vi blev i byxorna ju mer skrattade vi(!). Vi har nu testat våra mc-kläder i värsta regnet. Bäst (blötast) i test blev Chaps tätt följt av Kevlar. Efter en halvtimma sken det upp igen så vi fortsatte mot Bohr-ån där vi fikade vid den gamla bron. Solen började skina och vi började torka. Vi kunde ta jättefina ”dimmiga” bilder på svensk sommarkväll när den är som vackrast.

Tjejkers har på sina torsdagskörningar både besökt Ullis och IG:s verandor. Efter fina åkturer har det grillats fikats och skrattas.

Torsdagsturer med Tjejkers i juni

Vilken härlig MC-sommar det varit. Vi har inte missat någon ordinarie torsdagskörning däremot har vi lagt in flera extrakörningar.
I mitten på juni var vi i Tjejkers inbjudna till Kumla Närradios program Trucknet Radio. Programmet för dig som är på väg, där kan du lyssna på countrymusik och få trafikinformation. Åtta Tjejkers letade sig ut till nya TruckStop där programmet sänds varje torsdagkväll. Gudde blev intervjuad om Tjejkers framfart och verksamhet.
Vi har varit på flera badturer, bl.a. med EwaL till Svartå där ingen ville bada då det var lite blåsigt och med Gunilla till Råssvalen där några tappra med Greta i spetsen hoppade i. En extrakörning med PartyBettan som Roadmaster tog oss till Essundet vid Hjälmaren där vi åt deras supersmarriga räkmacka. Solen sken även 18 juli då EwaW roddade oss på kanonfina vägar till Ånnaboda. De Blå Bergen är otroligt vackra i kvällssolen.