Vätterns pärla

Vi var 14 Tjejkers som följde våran roadmaster Viccan genom södra Närke till en privat pärla vid Vätterns strand. Vädret var det ultimata för mc-körning. Vi föjde Viccan på härliga mc-vägar genom Rönneshytta förbi Zinkgruvan och Mariedamm. Vid Gärdshyttan tog vi riksväg 50 en bit söderut för att plötsligt vika ner på en liten osynlig grusväg som slutade vid ”Viccans Pärla”. Viccan hade anlita proffskockar (mormor o svägerska) för korvgrillningen!!  Allt stod klart när vi ringlade in, bara att hugga in å sätta sig ute på bryggan och njuta av korven och solskenet. Mätta, glada och belåtna brummade vi iväg upp till Askersund för att äta glass o krama hejdå till varandra. Ännu en toppenkörning i Tjejkersanda. Tack än en gång till roadmastern och kockarna!!

Inställd torsdagstur!

Vi blev sju Tjejkers som mös i regnvädret på Nostalgifiket i Kumla igårkväll. Roligt att Monika var med oss igen!! Vi längtar till solsken och Gotland. Lycka till imorgon alla Hildatramparna.  Å tack för utbildningen i grupp-sms, som ni såg så hade jag fattat!!!

Årets Kyl o Frysresa är avklarad

Vädret var riktigt äkta svenskt aprilväder. Solen sken vid starten hos Carlbarks och vi var sex entusiaster som gav oss iväg. Fyra på hoj (Harley-BMW- Volusia) samt 2 knäskadade (??) i bil. De sistnämnda tappade vi bort i andra rondellen för att sedan inte återse dem igen!!! 

Turen gick genom Åbytorp, Hardemo och den gamla byn Herrgryt. Vi fortsatte genom vitsippeland för att ta fruktstund vid Snavlunda äng. Lika broderlikt (systerlikt) som vanligt delade vi med oss av frukten till den som inte hade någon.  Vi kände oss som kalvar på grönbete. Efter starten mot Kårberg/Skyllberg kom regnet. Vi såg genom ögonvrån hur vitsippor och vattendrag passerade.  Regnet upphörde efter en kvart och när vi svängde in vid Brändåsens Krog sken solen på oss igen!! 

Efter mysig fikastund med som vanligt glada skratt  var vi överens om att Närke är vackert på våren och det är himla kul att åka hoj!!

Biokväll

Vi var fem tjejkers som var och tittade på den helt underbara filmen Hotell Marigold. Fantastiska skådespelare i lika fantastiska karaktärer. Det blev många skratt men också en del eftertänksamhet. En riktigt må-bra-film !! Se den om ni har möjlighet.
Ett uttryck som vi direkt tog vi till oss: ”Ska du säga din åsikt så får du vänta tills jag gett dig den!”


/lilla a som för kvällen vikarierade för StoraEmm