Ävas Östernärkestur 5 juni

Vi var 8 Tjejkers som tog rygg på Äva och hennes älskade ”pojke” denna härliga försommarkväll. Färden gick över Asker genom Kilsmo mot Brevens Bruk. En av världens vackraste platser!!! Våran egen spanjor på Brevensgården väntade förväntansfullt (tror han gillar oss ) på det bullriga tjejgänget som dyker upp varje år. Vi serverades nybakade pain riche och kaffe som avrundades med en godbit. Färden fortsatte ned mot Lännäs. Nina kodriver lyckades ännu en gång locka till sig ett kogäng och göra nästan en Gotlandsrepris . Ninas HD som redan hade börjat hosta i Brevens och behövt springhjälp höll sig på hjulen ned till Östantorp. Vi kramade Äva och varandra Hej då och tack för ännu härlig Tjejkerstur. De starkaste Tjejkerstjejerna puttade iväg Nina och vi andra gjorde vågen när hojen brummade igång. Vi är ett underbart gäng!!           

Anette och Eva Ls södertur 22 maj

Efter en fin mc-tur i södra Närke avslutade  12  Tjejkerstjejer  turen hemma i trädgården hos Annettes mamma i Hallsberg. Vi blev varmt mottagna och bjöds på mackor och kaffe. Kyligt  men soligt och som vanligt hög stämning bland  trädgårdsmöblerna. Efter allt kramande for var och en hem med längtan efter nästa torsdagstur.  

Maggans Kyl- & frysresa 15 maj

Vi var 13 åksugna Tjejkers som samlades vid Carlbarks för Kyl- & frysresan. För året med tillägget KUL.  Vi var välklädda med de nya varma tröjorna under jackorna. Vi åkte över Brånsta och Ekeby mot  Gällersta kyrka där vi gjorde ett stopp för att tända ett ljus och sätta en lila blomma på Gunilla grav. Turen gick sedan vidare över Norrbyås och St Mellösa mot Segersjö herrgård där vi hade fruktstund. Ett väldigt viktigt inslag på frysresan. Frukten räckte till alla då de som hade för mycket delade med sig till glömska kamrater. Styrkta av energitillskottet gasade vi vidare genom Sköllersta till Nostalgifiket i Kävestakorset . Roligt ställe med fräck inredning och bra fika. Alla minns vi  retrogrejerna från vår egen barn- & ungdomstid.  När vi  mullrar in blir vi  alltid glatt mottagna.  Lasse med fru som driver stället är underbara och gästvänliga.  Kramkalas innan vi spriddes åt olika håll.     

Avrostning 26 april Täby

Vår sedvanliga avrostning skedde i år på Täby motorbana. Vi var 16 förväntansfulla och lite pirriga tjejer som undrade hur dagen skulle bli. Vädrets makter var nådiga som vanligt med strålande solsken. Ewa W & Ullis tog emot oss och presenterade SMC-instruktörerna från Västerås. De verkade ”snälla” så vi var vid gott mod när vi startade rundkörningen på banan. De flesta av oss var ganska ringrostiga när vi startade men blev för varje varv lite modigare. Vi fick både ris ros under dagen och det var nyttigt. Alla verkade helnöjda när vi avslutade dagen med lunch på Lekebergs mat. 

Vinter/vår 2014

Vi har samlats varannan torsdag hela vintern och våren på Grodan. Ett ljus i vintermörkret där vi kan glömma vardagens bekymmer och hålla kontakten med varandra. På Grodan växer nya idéer fram vad vi skall roa oss med tillsammans.

I mars hade vi ett upptaktsmöte på Örebro universitet. Traditionsenligt hade LenaW fixat inbjudan och ordnat  med fika. Vi kom överens om ramarna för årets Tjejkersaktiviteter.

I början av april träffades 19 Tjejkers på La Pampa och åt god mat, skrattade, skojade samt provade tröjorna  som EvaL ordnat fram. Vi tyckte att de var kanonsnygga. Enda problemet  var om vi skulle välja Small, Medium eller Large? Var det fel storlek på tröjorna eller hade vi ändrat storlek över vintern? Spännande att se när de kommer.