Avrostning på Hässlö flygplats 16 april

Återigen dags för avrostning. På hösten när man ställer in hojen känns det väldigt avlägset men helt plötsligt blir det bråttom. Olja skall bytas, koppling och broms smörjas och är batteriet ok? Skinnbyxorna känns trånga och hjälmen är tung.

Vaknade på lördagsmorgonen och det kändes sådär när man kikade ut. Regnigt, kyligt och dystert. Min mobil kvackade för ett nytt sms. Å gud vad skönt, det måste vara Ullis som ställer in!

Men ack nej, det var Lena W som hälsade att vi skulle ha det så bra i Västerås medan hon själv kröp in i en varm husbil och drog till Holland. 

Började nästan två timmar före avfärd att plocka fram utrustning. Hade inhandlat ett ullställ som jag hoppades skulle vara precis så varmt som försäljaren lovat. Hittade rånarluvan som jag inte använt på flera år allt för att täcka alla draghål. Radade upp kaffetermos, vatten, pengar, kreditkort, körkort, ryggskena och toolbox, lade allt överskådligt för att inte glömma något.  Kände mig som en Michelingubbe när jag väl satt på hojen med alla dragkedjor och knappar knäppta. Glad att ha god marginal för att hinna tanka och vara vid Mässan i god tid. Den goda marginalen försvann fort när jag efter 2 kilometers färd upptäckte att jag glömt sätta på mig ryggskenan, bara att vända hem, av och på och iväg igen!! 

Vid Mässan var vi 10 glada tjejkerstjejer som strålade samman för avfärd mot Västerås. Ullis tog täten ut på E18 och vi brummade på rätt bra. Vi gjorde snabbstopp både vid Högtorp och Munktorp för att mjuka upp stela leder och peta in kliande hårstrån!! 

Vid Hässlö välkomnades vi av SMC-folk som bjöd på kaffe. Vi fick information hur dagens övningar skulle läggas upp.  Tjejkers blev en egen grupp som fick starta upp med träning i bromsteknik. Titta framåt och upp mot mot skyn, använd handbroms, stå still, sätt ned fötterna.  Vi övade många gånger och fick mer och mer beröm.

Nästa övning var kurvteknik där vi först fick en muntlig genomgång hur man går in och ut i kurvor och hur viktigt det är att ha blicken riktad långt fram. Sedan följde den praktiska körningen som bestod av en raksträcka och att sedan ta kurvan rätt. Våra instruktörer Sören och Nicklas stod i kurvan och kollade att vi gjorde rätt. Ögontjänare som vi är vred vi våra huvuden mot dem för att få beröm att vi gjort rätt!! Det kändes bättre och bättre för varje varv vi åkte och när vi gick i depå för hamburgerstopp var vi riktigt nöjda.

Tredje övningen var att åka Knixbana (?) där gällde det att ta kurva på kurva. Vi hade verkligen nytta av föregående övning på kurvtagning. Vi körde varv efter varv, stannade upp och pratade med instruktörerna hur det gick för oss. Vi fortsatte många varv till innan det var dags att gå i depå och avsluta dagen. Vi var alla glada och nöjda att vi tagit oss ur sängen tidigt på morgonen och fått en sådan kul och lärorrik dag tillsammans.

 Efter stort tack och ”Hejdåkramar”till våra SMC-vänner tog några motorvägen direkt hem till Örebro och några av oss nappade på Gunillas förslag att åka mysvägar, det blev en fantastisk vacker tur utmed Mälaren och Tidö turistväg genom Rytterne mot Strömsholm där vi åt finmiddag på Gula Hästen innan vi ställde kosan mot Köping och tog motorvägen hem. Tack Ullis och alla Tjejkerstjejer som gjorde dagen tillsammans. Kram o Brum

 

 

 

 

Tjejkers Kyl o Frysresa torsdagen 14 april 2016

Vi var åtta åksugna Tjejkers som återsamlades efter vintern för att genomföra årets första torsdagstur. Visst var det kyligt som traditionen bjuder men i detta glada gäng blev vi snart varma inombords. När Greta fixat sin mc-klocka till sommartid var vi igång. Vi körde över Brånsta mot Gällersta kyrka där vi parkerade och promenerade ned till Gunillas plats, tände ljus, satte några vitsippor och en Tjejkerslila krokus. Sorgligt, men väckte också glada minnen till livs. Vi konstaterade att fyra år går väldigt fort.

Vi fortsatte turen över Sjöarna i Kvarntorp och över Hällabrottet för att så snabbt som möjligt ta oss till kvällens slutmål Brändåsen där fika samt ytterligare fyra idag bilburna Tjejkerstjejer väntade på oss.

Birgitta hade med sig ett antal tröjor att prova. Ville vi ha grått eller svart. Med eller utan luva och hur stort skulle Tjejkersmärket vara. Många åsikter men jag tror att vi enades om grått och att dialogen går vidare om brodyren.

Efter gott och värmande fika byltade vi på oss alla kläder och kramade hejdå på parkeringen innan vi drog iväg åt olika håll i mörkret. Vi är på gång med både brum o kram!!!