Ritas tur i Västernärke

Någon däruppe gillar Tjejkers och sprider solsken över våra åkturer. Vi var 11 Tjejkers som följde Rita genom de gamla byarna Hörsta och Vallersta mot Vintrosa och Garphyttan. Någonstans på sommarvägarna passerade vi även ” Ljuva Ro” och ”Fördärvet”.  Namnen sätter igång fantasin innanför hjälmen. Vi mullrade genom Knista och Hidingebro där både folk och fä tittar förundrat efter oss. ”Ujujuj” som Hjalmar säjer, va grant dä ä, på riktig närkingska!!

Kvällens mål och överraskning var det bara veckogamla Stenåsens Kafé. Det ligger mellan Hardemo och Åbytorp. Vi svängde av vid skylten Berga och följde en grusväg någon kilometer genom skogen. Vi åt lyxmackor på hembakat bröd och andra godsaker som inte  bara ögat kunde motstå. Kvällens andra överraskning var Ritas Anders som kom och spelade på pianot, bara för vår skull!! Tack Anders. 

Mottot för Stenåsen enligt deras hemsida ”kom hit och känn dig som hemma ” (fast vi fixar disken åt dig). Mysigt ställe som kan rekommenderas. Kolla hemsidan om öppettiderna.

Tack Rita för den underbara turen och för att vi slapp disken!

Torsdagskörning Hjälmare docka

Å så sken solen ännu en torsdagskväll, ojämn vecka. Vi blev rekordmånga (16 st) som följde IG genom Glanshammar, över Käglan till Hjälmare docka. Kul att Yvonne med kompis från Vingåker kom!!

Hjälmare kanal förbinder Hjälmaren med Arbogaån och sedan vidare med Mälaren. Den byggdes på 1600-talet och är nästan 1,5 mil lång och består av 9 handdrivna slussar. Den är Sveriges äldsta vattenväg och byggdes för nyttotrafik mellan Örebro och Stockholm. Här låg ett av Sveriges första båtvarv som idag fungerar som uppläggningsplats för fritidsbåtar. På sommaren kan man besöka ”Kanalens dag” i början på juli. Stor folkfest med många aktiviteter. Här samlas också bil o mc-veteraner varje tisdagskväll under sommaren.

Under överinseende av Violette och Torsten fikade vi på Kanalcafeet, jättegoda räkmackor, pajer och fikabröd. – Förlåt Ewa för smakprovet som jag tjuvade!! Nästa gång köper jag en egen jordgubbsbakelse!!!

Nöjda och glada vände vi hemåt. Tack Ig för ännu en härlig torsdagstur.

Extra torsdagskörning

Vi var bara fyra Tjejkers som nappade på den extra torsdagskörningen. Det tyckte vi var lite synd så vi åkte till ”Blomman” och kidnappade henne från gruslass och trädgårdsjobb. Nu var vi fem som rullade förbi Hardemo och Herrgryt mot Viccan som var vårt nästa kidnappningsoffer. Tyvärr hade hon bl.a en stor Doris som vaktade henne så där lyckades vi inte!!! Turen gick vidare över Vretstorp och den fina K-märkta byn Svinnersta innan vi mullrade (4-1 till Harley) in till hamnen i Askersund. Vi fikade, solade och skrattade och tyckte att även det här blev en toppenkväll!!!

Onsdagstur till Vadstena

Varje onsdagkväll under sommaren är det bil och mc-utställning i Vadstena. Man ställer upp fordonen på Hamngatan bakom det gamla vackra slottet. Det bjuds på alla typer av fordon gamla som nya. Vi är också en del av attraktionen när alla vi Tjejkers kommer inbrummande på våra hojar!!

Tolv Tjejkers + Kentelina följde Annette genom solskenet på sommarfagra slingriga vägar ner över Mariedamm  förbi Gårdsjö och fram till Övralid vid Vätterns strand. Övralid var nationalskalden Verner von Heidenstams sista hem.  Där blev det fikastopp vid Farfarsstugan. Gott fika med hembakat och våfflor!  Färden fortsatte genom jordbruksland förbi Lemunda mot Vadstena.

Framkomna kollade vi vackra bilar och hojar, inmundigade glass och andra nyttigheter, lyssnade på gammalrock och njöt av folklivet. Något mindre mängd än vanligt då många valt fotboll istället. Men åker man snabb BMW och väljer rätt väg kan man njuta av bådadera!!     

Färden hem tog lite tid då den tänkta vägen var avstängd för lastbilsbärgning. Men rådiga Tjejkers lyckades hitta en ny ”fantastisk” grusväg innan vi så småningom kom ut på asfalt och bebyggda trakter!! Tack Annette och alla goa Tjejkerstjejer för ännu en  härlig  sommarkörning!!